Com acompanyar els infants en temps de confinament

Com acompanyar els infants en temps de confinament

De ben segur, per a moltes famílies, aquests dies es planteja tot un repte: Com estar 15 dies amb els infants, tancats a casa, i sobreviure a l’experiència.

La bona notícia és que aquests dies tenim un gran aliat amb nosaltres: el temps. Per això, siguem conscients d’aquest temps que tenim per poder fer un bon acompanyament emocional i cobrir una de les necessitats més autèntiques dels nostrxs nenxs: LA PRESÈNCIA.

L’inici de la vida

L’inici de la vida

Els anys més sensibles son l’etapa de la construcció dels bons vincles. Dels 0 als 6 anys es construeixen els pilars de l’estructura psicològica de l’infant.

Per això, fer una criança amb aferrament i oferir un vincle segur és el millor regal que els podem fer per a la vida. Per a la salut del propi infant i per a la salut de la societat.

Infants amb una estabilitat, oberts a la vida, amb una estructura psicològica forta faran societats amb valors més humans, que estaran al servei de les persones i no del capital.

El joc lliure, font d’expressió i equilibri emocional

El joc lliure, font d’expressió i equilibri emocional

Quan l’infant juga pot elaborar fets que han tingut un impacte emocional, el joc es converteix en un espai que té efectes terapèutics. És a dir, el joc aporta moltíssimes capacitats als infants i és important preservar les estones de joc en un moment on els omplim d’activitats extraescolars i de pocs moments de lleure.