Acompanyament a Adolescents

Espai d’acompanyament a l’Adolescència

Acompanyament a Adolescents

Espai d’acompanyament a l'Adolescència

L’adolescència és ben coneguda com una etapa de trencament i recerca. Trencament amb l’etapa infantil on lxs adolescents es separen del seu entorn de seguretat per buscar la seva pròpia identitat.

En aquests moments la família sembla que deixa de ser de forma explícita, l’entorn principal de referència, prenent relleu el grup d’iguals.

Diem sembla, ja que lxs adolescents en l’autoexploració del seu jo continuen mirant, però des de la distància, lxs seves referents per tal que els estableixin els límits i ofereixin la seva presència des de l’amor i la cura.

Són moments sovint fràgils en què l’acompanyament emocional és important. Necessiten ser escoltadxs, comprendre el seu malestar, validar el perquè i el com de les seves accions, malgrat que sovint transgredeixin els límits, que s’estableixen des de la mirada adulta. I si, la transgressió és sana i necessària, sempre des del prisma de la comprensió i la presència i sobretot, des de l’estructura de seguretat.

Des de Damara acompanyem a les persones que transiten per les seves adolescències i, a la vegada, a les seves famílies en un procés que sosté aquest moment vital des de la necessitat de retrobar la mirada amorosa, entre la família i ellxs. Acompanyem a les persones en aquest camí de (re)descobriment durant el qual puguin experimentar-se des de la vivència de ser una persona única, valuosa en el seu procés i sobretot… irrepetible.

 

adolescència

La transgressió és sana i necessària, sempre des del prisma de la comprensió i la presència i sobretot, des de l’estructura de seguretat.

El vostre fillx adolescent està passant per alguna d’aquestes situacions?

adolescència

Patiment emocional (excés de tristesa, ràbia, ansietat, angoixa…).

Sentiments d’inseguretat que no permeten avançar.

Confusió interna (dubtes, dispersió, pressió…) que l’està bloquejant.

Dificultats en la construcció de la seva identitat.

Dificultats amb el grup d’iguals.

Crisis d’oposició, no hi ha espai per la comunicació amb la família.

Dols no elaborats: morts, separacions, canvis d’escola o residència.

Altres situacions que creieu requereixen d’un acompanyament.

En tots aquests casos urgeix acompanyar lxs adolescents i transitar amb ellxs per aquests moments de dificultat. Cal oferir-lxs un espai on poder expressar el seu món emocional, les seves dificultats, patiments i/o bloquejos; un entorn segur i contingut que els permeti sentir-se respectats i acceptats en la seva totalitat.

Beneficis per ellx:

N

Més equilibri emocional.

N

Més empoderament, confiança i seguretat.

N

Es promou l’autoconeixement de l’adolescent.

N

Aprèn a comprendre el seu món emocional.

N

Millora la seva comunicació i relació amb la família.

N

Aprèn a tenir una referència interna que li permet reconèixer la seva pròpia aprovació i desenvolupar més autosostenibilitat.

N

Troba un espai de sosteniment.

adolescència

Beneficis per als adultxs:

adolescència

L’adolescència està considerada com una de les etapes de major estrès per a les mapares. Lxs fillxs passen per un moment difícil, en el que la rebel·lia, l’inconformisme i la crisis d’identitat multipliquen els conflictes. Per això, és important que vosaltres també us sentiu acompanyades i amb recursos.

N

Conèixer en profunditat l’etapa per la qual està passant la vostre fillx.

N

Saber com acompanyar la vostre fillx en el seu dia a dia, de manera tranquil·la i pacient.

N

Disposar de més recursos per tenir una millor relació amb la vostre fillx.

N

Trobar l’equilibri entre els límits i la llibertat.

N

Aprendre a respectar i acompanyar amorosament lxs fillxs, tal com són.

A l’entrevista prèvia podrem valorar el vostre cas i assessorar-vos en l’elecció de la millor opció per recuperar el benestar familiar i del vostre fillx.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES: Finalitats: Respondre a les vostres sol·licituds. En cap cas farem enviaments de caràcter promocional o comercial. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Les dades facilitades s'emmagatzemen als nostres servidors gestionats per AFX Solutions. Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara, acompanyament a infants i famílies. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.