Acompanyament Familiar Sistèmic

Espai d’acompanyament per a mares, pares i famílies

Acompanyament Familiar Sistèmic

Espai d'acompanyament per a mares, pares i famílies

Aquest espai està adreçat a mares, pares i famílies que us trobeu amb dificultats a l’hora d’acompanyar els vostrxs fillxs: problemes a l’hora de posar-los límits, no enteneu i no sabeu acompanyar certs comportaments i emocions, us sentiu desbordats davant les reaccions dels vostres fillxs… i/o estigueu interessats i compromesxs amb un desenvolupament saludable dels infants

En l’acompanyament familiar sistèmic explorarem quina informació ens dóna el comportament, dificultat, símptoma… que el vostre fillx presenta. Ja que entenem que tot desequilibri emocional que mostra l’infant és una font d’informació sobre com està el sistema familiar.

A DAMARA us acompanyem a ampliar la mirada, a obtenir recursos i estratègies per acompanyar el vostre fillx que us permetin millorar el clima a casa i rebaixar la por, l’angoixa i el malestar que la situació pot estar provocant.

En quins casos està indicat iniciar un procés d’acompanyament familiar?

Quan hi ha un infant que presenta comportaments i emocions que alteren el seu benestar, que poden incloure: pors, ràbia i agressivitat desmesurada, tristesa, malestar a l’escola, hospitalitzacions, malalties, separació delxs mares/pares, procés d’adopció, mort d’un membre de la família…

Des de Damara considerem que en totes aquestes situacions cal que els adultxs ens responsabilitzem de la situació de l’infant i obtinguem recursos per acompanyar l’infant respectuosament.

Quan la dinàmica familiar està alterada per tensions, conflictes, incomunicació, estrès…

En aquests casos l’acompanyament familiar sistèmic permet poder observar la dinàmica familiar i veure com es pot millorar la situació, possibilitant l’expressió i creant un espai per acompanyar les emocions i facilitar el diàleg.

Un espai on poder adquirir nous recursos i estratègies per acompanyar el vostre fillx.

Com es desenvolupa l’acompanyament familiar?

Us oferim recursos i analitzem els rols i les dinàmiques internes per trobar com a adultxs la millor forma d’acompanyar lxs fillxs des del respecte i l’amor.

A través de la mirada sistèmica podem descobrir el lloc que ocupeu cadascú en la dinàmica familiar i com és la manera de relacionar-se. 

El procés consta d’un seguit de sessions (es recomanen un mínim de 10) on només assisteixen els adultxs i s’exploren els següents aspectes:

  • Infant: Com acompanyar les seves emocions, gestió de límits, gestió del conflicte, agressivitat…
  • Esfera familiar: Observar i aprofundir en com és la relació amb el vostre fillx, la relació entre germanxs, la relació de parella…
  • Esfera sistèmica: Com les coses que han passat al vostre sistema familiar poden estar afectant l’equilibri emocional del vostre fillx. A través de l’eina de les constel·lacions familiars individuals explorarem aquest àmbit.

Beneficis que aporta l’acompanyament familiar sistèmic

N

Afavoreix la reflexió profunda i permet ampliar la mirada sobre les emocions i les dinàmiques al si de la família.

N

Permet crear un espai per prendre consciència de la realitat de la dinàmica familiar i promou el clima per prendre la responsabilitat d’assumir que un canvi és necessari per al benestar del nenx i de tots els membres.

N

Aprendre a comunicar-se amb el llenguatge natural del nenx i preparar-se per tenir una comunicació més emocional i conscient.

N

Ajuda els adultxs a calibrar les dificultats dels fillxs i a ser conscients de les necessitats reals dels infants. Entendre la singularitat dels fillxs i adaptar les pautes i els límits a les seves necessitats reals.

N

Afavorir que el nenx trobi respostes per si solx, acompanyar-lx en el procés de trobar solucions als problemes.

N

Contribueix a crear i enfortir els vincles saludables entre mares, pares i fillxs, sobretot des de la confiança i el respecte.

N

Ajuda a redefinir els rols familiars i ajustar-los, també a reflexionar sobre les expectatives dels membres de la família entre ells.

N

S’acompanya els pares/mares en el desenvolupament d’habilitats i recursos per a una criança des del respecte, es reflexiona sobre la sobreprotecció, l’absència de pautes o dels límits a la llibertat del nenx i els diferents tipus de relacions de poder que pot haver-hi a la família.

N

S’ofereixen recursos per desenvolupar actituds que rebaixin l’estrès, la hostilitat, les discussions a la família… per crear un clima de calma emocional que sigui propici al diàleg i a la comunicació des del respecte.

A l’espai d’acompanyament familiar de Damara oferim a mares, pares i famílies un lloc on exposar els dubtes, inquietuds i preocupacions a l’entorn de l’acompanyament i creixement saludable dels fillxs, per explorar tots els aspectes relacionats amb els processos de desenvolupament dels fillxs, les dinàmiques i el dia a dia en la vida familiar.

A l’espai facilitem eines i recursos i afavorim la reflexió conjunta per tal de valorar quines són les necessitats reals a la família i com es poden cobrir, redefinir rols i explorar les expectatives dels seus membres.

Empoderem les famílies des d’una mirada respectuosa perquè són el vincle que necessiten els infants per créixer amb confiança en la vida. I és que la família és un dels fets que més ens marca a la vida, per això cal donar-li la importància i cura que necessita.

Empleneu aquest formulari per sol·licitar més informació i l’entrevista gratuïta de 30 min.

A l’entrevista podrem valorar el vostre cas i assessorar-vos en la millor opció per recuperar el benestar familiar i del vostre fillx.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES: Finalitats: Respondre a les vostres sol·licituds. En cap cas farem enviaments de caràcter promocional o comercial. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Les dades facilitades s'emmagatzemen als nostres servidors gestionats per AFX Solutions. Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara, acompanyament a infants i famílies. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.