Núria Gros Carmona

Directora de DAMARA

Pedagoga i educadora social (UB I UNED). Especialitzada en l’acompanyament a infants i famílies des de la mirada de l’acompanyament respectuós.
Terapeuta Gestalt i postgrau en Gestalt infantil (Institut Integratiu).
Play Therapy i Sandplay (Play Therapy UK, amb Joaquín Blix). Supervisora de terapeutes de joc (Asociación Española de Terapia de Juego).
Formada en Traumateràpia infanto-juvenil sistèmica (amb Jorge Barudy i Maryorie Dantagnan).
Pedagoga sistèmica (Institut Gestalt, amb Carles Parellada i Mercè Traveset).
Formada en Ecologia de sistemes humans. Criança ecològica i prevenció psicosocial (Escuela Española de Terapia Reichiana).
Formada en Constel·lacions familiars individuals (Espiral 108, amb Laura Cortés).
Guia Montessori (AMI) i activació al León Dormido (amb Rebeca i Mauricio Wild).

La descoberta vocacional

Vaig iniciar el meu camí professional i vocacional formant-me com a educadora social després d’anys de voluntariat a diferents associacions i ONGs. L’experiència de ser néta d’emigrants andalusos que vivien en barris on la col·laboració i fraternitat era una realitat, va marcar profundament la meva manera de veure i entendre el món. Així com formar part d’una família petita molt unida. Aquestes experiències primerenques em van fer entendre que la col·laboració entre les persones és l’eina per a la transformació social, no l’individualisme ni la competència. Això va fer que escollís dedicar-me a l’àmbit social.

Un cop acabada la carrera vaig decidir marxar a viure a Buenos Aires per formar-me en alfabetització d’adultxs dins l’educació popular (Paulo Freire) i col·laborar en diferents projectes d’alfabetització d’adultxs i acompanyament a la infància en barris populars de la ciutat. Vaig aprofitar aquests anys d’intensa descoberta per estudiar a la Universitat de les Madres de Plaza de Mayo i formar-me com a pedagoga i guia Montessori. Internament vaig començar a sentir que l’escola és una gran eina de transformació social. A nivell personal, el canvi de ciutat i l’allunyament de la meva família em va portar a iniciar un procés terapèutic dins la teràpia Gestalt que segueixo actualment.

Després de quatre anys a Buenos Aires vaig tornar a Catalunya, on començo a treballar dins l’àmbit de l’educació lliure, col·laborant i treballant en diversos projectes (La Xauxa Xica, La Mainada…) alhora que inicio la formació en teràpia Gestalt i Gestalt infantil, un camí que durarà quatre anys i que ha significat un abans i un després a la meva vida. En aquest període tinc la sort de formar-me amb la Rebeca i el Mauricio Wild a l’Equador, creadors del centre experimental Pestalozzi.

Durant una etapa que durarà uns quants anys em preparo professionalment en diferents disciplines, totes elles relaciones en l’àmbit de la infància i família: Pedagogia sistèmica (amb el Carles Parellada i la Mercè Traveset), criança ecològica i prevenció psicosocial; teràpia de Joc i Sandplay (Joaquín Blix), constel·lacions familiars individuals… Fet que em porta a deixar el camp de l’educació lliure i entrar en el camp terapèutic formant part de CreaEspai, projecte d’acompanyament a infants i famílies, durant un període de 4 anys. 

El projecte DAMARA

Actualment coordino el meu propi projecte: DAMARA, des d’on acompanyo a infants, famílies i centres educatius.

La meva especialitat és l’acompanyament a infants des de la Teràpia de Joc i l’acompanyament sistèmic a les famílies. Així com assessoro projectes educatius que vulguin acompanyar emocionalment i amb més recursos els infants. En aquests moments puc dir que em dedico a allò que és la meva vocació, fet que visc amb un gran compromís i gratitud.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara, acompanyament a infants i famílies. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.