Maixa Solà Sànchez

Terapeuta infantil juvenil

Psicòloga i terapeuta infantil i juvenil. Màster en Psicologia Social (UAB). Formada en Teràpia Gestalt, Sistèmica familiar i Teràpia de Joc. Especialitzada en acompanyament a infants, joves i a les seves famílies en contextos de vulnerabilitat social.

Psicologia (UAB). Premi extraordinari.
Màster en Psicologia Social (UAB).
Teràpia Gestalt (Espai Lúdic. Escola Gestalt de Catalunya).
Màster en Sistèmica Familiar. Perspectiva Integradora (UdG i IESP).
Play Therapy (Play Therapy UK, amb Joaquín Blix).
Constel·lacions familiars, sistèmica i ús del camp fenomenològic. (Espai Lúdic. Escola Gestalt de Catalunya, amb Charo Rojas Guerrero).

La descoberta vocacional

El meu recorregut professional com a terapeuta, des d’una perspectiva humanista i principalment basada en l’acompanyament amorós i respectuós, va començar precisament amb el meu procés personal. És a dir, anant a teràpia.

Fer aquest camí em va ajudar a anar esclarint, amb pas lent però ferm, quin volia que fos el meu horitzó. Així, durant 3 anys vaig dur a terme la formació de Teràpia Gestalt (Espai Lúdic. Escola Gestalt de Catalunya).

Paral·lelament, des de fa 10 anys, des del treball socioeducatiu he acompanyat infants i famílies que viuen situacions de vulnerabilitat social. Arran d’aquesta experiència, he pogut observar la importància de l’acompanyament a la infància i a les seves famílies a través del vincle respectuós i del joc; així com he constatat la influència que tenen les figures adultes de referència en el desenvolupament dels nenxs.

Les ganes de treballar millor i la curiositat per a comprendre, em va portar a iniciar dues formacions en paral·lel: Màster en Teràpia Familiar Sistèmica des d’una Perspectiva Integradora (UdG i Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella) i, Play Therapy (Play Therapy UK, amb Joaquín Blix). A més a més, durant aquest període, ara ja fa 4 anys, vaig començar a exercir com a terapeuta. Actualment sóc col·laboradora de Damara.

La meva gran eina de treball: la teràpia de joc centrada en infants

En essència, entenc la relació terapèutica com una eina de transformació, un acompanyament que possibilita el creixement de l’autoconfiança i que fomenta el desenvolupament integral i saludable en les persones.

Sento el joc com la forma principal que tenen els infants per relacionar-se entre ellxs i amb ellxs mateixs i amb el món. Tot el que és a dins seu ho aboquen al món a través del joc i, acompanyar-los en aquests moments ho considero clau per al treball terapèutic. A més a més, les persones ens construïm en el món, tal i com nosaltres sentim que el món es relaciona amb nosaltres. I aquesta relació en un infant parteix principalment de les seves figures paternes, maternes i/o de referència. És a dir, el seu sistema familiar.

La meva passió pels infants, juntament amb la meva convicció pels processos terapèutics, fan que la teràpia de joc centrada en infants sigui la meva gran eina de treball.

Àmbits de treball

Treballo des de la perspectiva de Play Therapy, el treball familiar sistèmic, la teràpida Gestalt i, recenment, també les constel.lacions familiars.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara, acompanyament a infants i famílies. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.