Abel

Acompanyament Psicomotriu

Intergador Social, llarga experiència en el camp de l’Estimulació Sensorial i l’acompanyament a persones amb diversitat funcional.

Formació en Pràctica Psicomotriu Aucouturier Educativa/Preventiva, i especialització en Ajuda Terapèutica (AEC- Associació per l’Expressió i Comunicació).
Formació en Pedagogia Sistèmica Multidimensional (Institut Gestalt).

Abel

La descoberta vocacional

Entenc el món com un conjunt d’individualitats que construeixen una comunitat. Penso en la importància de les relacions que establim i com ho fem, tenint present la manera de ser de cada un, la pròpia historia i totes les experiències viscudes fins el moment.

Vaig començar el meu recorregut professional acompanyant a persones amb diversitat funcional, aprofitant les eines que em donava l’esport adaptat i l’estimulació sensorial. Aquesta experiència em va obrir un món de realitat que sovint passa un xic desapercebuda, vaig conèixer persones amb les que havia de trobar canals alternatius de comunicació per tal d’establir relacions, i la via del el cos i els sentits em va nodrir d’eines i recursos.

Indagant i buscant, vaig topar amb la Psicomotricitat, i ella em va ensenyar no només tot lo relacionat amb el desenvolupament motor, afectiu i psicològic de la persona; sinó l’actitud de l’altre, el que l’acompanya, per tal de poder establir relacions des del respecte, l’escolta i l’empatia. Un treball des de lo personal, lo propi… poder-se mirar un mateix per a poder després mira a l’altre.

I amb la Pedagogia Sistèmica vaig poder seguir aquest camí de mirada interior, des del meu sistema familiar i les relacions i fidelitats que també s’hi havien establert. Una formació que em va permetre seguir ampliant la mirada cap a l’acompanyament a les persones.

El benestar, l’autoconeixement i el desig d’aprendre, com a pilars de la meva relació amb els demés.

El cos com a continent d’emocions, i eina per expressar el nostre món intern.

Des de la Psicomotricitat vivencial, entenem que el cos ens permet expressar allò que pensem i sentim, des de la paraula, l’escriptura, o el propi moviment. L’Expressivitat Motriu esdevé el nostre mecanisme de comunicació amb el món que ens rodeja; com fem per relacionar-nos amb el propi cos, els altres, els materials, l’espai i el temps.

Treballem des de l’espontaneïtat i el desig de l’altre; respectant, reconeixent i acompanyant el que ens porta a la sala. A partir d’aquí, ajudem a portar a la consciència els propis actes i moviments, les pròpies paraules i pensaments; per tal que els pugui transformar, adaptar, canviar, modelar…. segons les seves necessitats i moment vital.

Àmbits de treball

Actualment, treballo com a psicomotricista en un escola bressol (0-3 anys) i una altra de primària (3-6 anys), dins el marc educatiu i preventiu. A l’hora també en l’àmbit privat, acompanyo de manera individual i en grup, dins l’àmbit terapèutic (4 a 14 anys).

Sóc docent i tutor de pràctiques del Postgrau: Especialització en Pràctica Psicomotriu Eduactiva-Preventiva de la Universitat de Barcelona.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara, acompanyament a infants i famílies. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.