Xerrada “Com acompanyar a l’educació amb diversitat” Elisenda Pascual

Acompanyar el gènere des del respecte implica, de forma directa, qüestionar-nos quina és la nostra mirada entorn aquesta dimensió de la Vida. Observar quantes premises binàries i heteronormatives tenim assumides sense ser-ne conscients pot arribar a generar-nos mal de cap, i tant!, alhora que és l’única via per poder mirar a les criatures amb un espectre més ampli i variat de possibilitats.

Parlarem dels missatges integrats socialment, els condicionants implícits en contes i dibuixos, dels ímputs visuals que constantment reben les criatures per tal de poder posar més consciència en el filtre que ens escau si volem oferir altres valors i oportunitats.

Elisenda Pascual: Psicòloga i escriptora. Fundadora d’Acompanyament Familiar. Co-creadora, coordinadora i supervisora de projectes d’Educació Viva. Diplomada en Pedagogia Sistèmica per l’Institut Gestalt. Postgrau de Constel·lacions Familiars per l’Institut Integratiu. Formada per Mauricio i Rebecca Wild a l’Ecuador “Activando un paradigma de la Vida”. Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l’Institut Erich Fromm. Formació en “Infancia y prevención de las neurosis” amb Evânia Reichert.

Dia: 7 de novembre

Horari: de 19 a 20.30
Lloc: C/Hipòlit Lázaro, 26 (Metro Joanic)
Preu: 15€ xerrada
Inscripcions: inscripcionsdamara@gmail.com

DINS EL CICLE “ELS TERRITORIS DE LA INFÀNCIA”

A Damara pensem en la infància amb una perspectiva de Drets Humans i transformació social. I quan ho fem, els diferents espais on creixem i convivim quotidianament ens comencen a generar preguntes sobre com els viuen els infants. Ens agrada pensar aquests espais com territoris. Territoris superposats i entrellaçats que interactuen tot el temps i pels que anem transitant en la mesura que anem creixent.

Parlem del territori del cos, de les sensacions i percepcions, el territori de la sexualitat, el dels afectes familiars més pròxims, el territori social en els primers vincles fora de la família i així es van ampliant quan passem pel sistema educatiu, laboral, de parella i comunitari (família, amigues, veïnxs).

Et proposem llavors, acompanyar-nos en un cicle de xerrades que faran aquest mateix recorregut i passaran pels mateixos territoris tenint com a eix de la nostra mirada l’acompanyament respectuós de la infància.

  • 10 octubre MIQUEL MISSÉ: TERRITORI DE LA IDENTITAT Infàncies i identitats de gènere no binàries.
  • 24 octubre LORENA DE MAIO I MAIXA SOLÀ: TERRITORI DEL COS I LA SEXUALITAT Les etapes del desenvolupament sexual i la implicació dels cossos.
  • 7 novembre ELISENDA PASCUAL: TERRITORI EDUCATIU. Com acompanyar a l’educació amb diversitat.
  • 21 novembre COL·LECTIU PUNT 6: TERRITORI SOCIAL I COMUNITARI. Com dissenyem els espais vinculars a la comunitat.

Més informació pel cicle complet: Clica aquí!

The event is finished.

Date

07 nov. 2019
Expired!

Time

7:00 PM - 8:30 PM

Import

15€ xerrada o 50€ cicle complet

Organitzador

Damara
Phone
931 944 801
Email
centre@damara.cat
Website
https://damara.cat
RESERVA LA TEVA PLAÇA