ELS TERRITORIS DE LA INFÀNCIA: Com dissenyem els espais vinculars a la comunitat (Col·lectiu Punt 6)

TERRITORI SOCIAL i COMUNITARI

Tot espai –des del disseny, els materials i la distribució–condiciona l’ús que en fan les persones i, per tant, condiciona les relacions humanes que s’hi produeixen i la convivència.El disseny del pati escolar, igual que passa també amb altres espais públics dels barris, pobles i ciutats que formen part dels territoris social i comunitari de la infància, reprodueix els rols de gènere, genera discriminacions de diferents tipus i influeix en la construcció de les identitats de gènere. Al taller posarem una mirada critica coeducativa des del feminisme i la interseccionalitat, de com estan concebuts els espais de socialització de la infancia, identificant quins elements contribueixen a generar situacions jeràrquiques i de discriminació.

Col·lectiu Punt 6: És una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional.

Dia: 21 de novembre

Horari: de 19 a 20.30
Lloc: C/Hipòlit Lázaro, 26 (Metro Joanic)
Preu: 15€ xerrada
Inscripcions: inscripcionsdamara@gmail.com

DINS EL CICLE “ELS TERRITORIS DE LA INFÀNCIA”

A Damara pensem en la infància amb una perspectiva de Drets Humans i transformació social. I quan ho fem, els diferents espais on creixem i convivim quotidianament ens comencen a generar preguntes sobre com els viuen els infants. Ens agrada pensar aquests espais com territoris. Territoris superposats i entrellaçats que interactuen tot el temps i pels que anem transitant en la mesura que anem creixent.

Parlem del territori del cos, de les sensacions i percepcions, el territori de la sexualitat, el dels afectes familiars més pròxims, el territori social en els primers vincles fora de la família i així es van ampliant quan passem pel sistema educatiu, laboral, de parella i comunitari (família, amigues, veïnxs).

Et proposem llavors, acompanyar-nos en un cicle de xerrades que faran aquest mateix recorregut i passaran pels mateixos territoris tenint com a eix de la nostra mirada l’acompanyament respectuós de la infància.

  • 10 octubre MIQUEL MISSÉ: TERRITORI DE LA IDENTITAT Infàncies i identitats de gènere no binàries.
  • 24 octubre LORENA DE MAIO I MAIXA SOLÀ: TERRITORI DEL COS I LA SEXUALITAT Les etapes del desenvolupament sexual i la implicació dels cossos.
  • 7 novembre ELISENDA PASCUAL: TERRITORI EDUCATIU. Com acompanyar a l’educació amb diversitat.
  • 21 novembre COL·LECTIU PUNT 6: TERRITORI SOCIAL I COMUNITARI. Com dissenyem els espais vinculars a la comunitat.

Més informació pel cicle complet: Clica aquí!

The event is finished.

Date

21 nov. 2019
Expired!

Time

7:00 PM - 8:30 PM

Import

15€ xerrada o 50€ cicle complet

Organitzador

Damara
Phone
931 944 801
Email
centre@damara.cat
Website
https://damara.cat
RESERVA LA TEVA PLAÇA