Teràpia Individual i de Parella

Espai terapèutic per a adults

Teràpia Individual i de Parella

Espai terapèutic per a adults

A Damara oferim també dues àrees de treball terapèutic (individual i de parella) per acompanyar-vos en aquells moments de la vostra vida adulta que requereixen d’una escolta i actuació professional i terapèutica respectuosa.

Espai Terapèutic Individual

Quan i per què està indicada la teràpia individual?

A Damara sabem com és d’important sentir-se acceptat i acompanyat des dels primers anys de vida, i també sabem que hi ha etapes vitals (divorcis, maternitat i paternitat, adopcions, mort d’un ésser estimat, canvis de feina, malalties…) que poden suposar un trasbals i una tensió afegida que cal saber gestionar de forma efectiva i saludable per continuar vivint de manera plena.

Quan la persona sent que no pot més, es troba perduda, pateix constantment, i té un cansament i malestar emocional i físic que comença a condicionar el seu dia a dia, és el moment d’iniciar un treball terapèutic individual que l’ajudi a comprendre què passa i retrobar el benestar a la seva vida.

Com funiona la teràpia individual?

A Damara us oferim un acompanyament des del respecte i a partir de la situació i realitat actual que esteu vivint.

Tot comença per sentir-se escoltat i per facilitar que la persona pugui treure la remor interior que li causa confusió i malestar.

Aquestes situacions que trastoquen els processos vitals requereixen d’una actuació terapèutica individual. Però, el més important és que la persona en prengui consciència i estigui disposada a començar un procés de comprensió de la seva vida.

Anar a la recerca del benestar perdut vol dir estar preparat per voler comprendre què està passant i per què. En aquest camí de descoberta individual, la persona estarà sempre acompanyada de prop per la terapeuta, la missió de la qual és ajudar-la en el seu procés de desenvolupament personal per aconseguir fer els canvis que calen.

A través de l’escolta i de l’acceptació, la terapeuta facilitarà que la persona tingui més recursos per acompanyar-se emocionalment i faci els canvis que necessita per continuar amb la seva vida d’una manera més saludable.

Des d’una visió humanista i tenint com a referents la Teràpia Gestalt i la Sistèmica, a Damara us oferim un treball terapèutic a partir de l’escolta activa i posant el focus d’interés a fer que la persona es responsabilitzi de les seves emocions, sentiments i accions.

Beneficis que aporta fer un procés terapèutic individual:

N

L’escolta és guaridora i crea les condicions per a un procés d’expressió honest que ajudarà a la persona a sentir-se més lleugera i descansada.

N

El fet de deixar-se acompanyar per un terapeuta, amb una mirada externa respectuosa i sense judicis, facilita la curació i que la persona faci els canvis que necessita la seva vida.

N

Es desenvolupa l’autoconeixement i la comprensió del moment personal actual.

N

Més enllà de generar canvis necessaris i significatius, la teràpia individual sobretot ajuda a la persona a retrobar-se amb ella mateixa i a créixer i responsabilitzar-se de la seva vida

N

Facilita que la persona assumeixi el repte de fer els canvis que la seva vida necessita i, com a conseqüència, fomenta al seu voltant un entorn més saludable i sostenible.

N

Millora la comunicació amb un mateix i amb els altres i es creen relacions més sinceres i sanes.

Espai per a Teràpia de Parella

La teràpia de parella actua en la relació, en el vincle. I està indicada en moments de crisi personal i/o de parella, i en totes les situacions que suposen un obstacle que xls dos membres de la parella volen superar, i/o quan es percep que la relació s’està posant a prova.

Compartir la vida juntxs significa voler estar units, tenir un projecte comú de futur i fer-se costat en situacions de tota mena. I per això els moments de crisi són justament els més decisius i els que requereixen d’un compromís ferm com a parella.

Tot i així, però, el vincle i tenir el desig de voler superar els problemes junts/xs de vegades no és suficient per tirar endavant junts/xs i cal una intervenció terapèutica i respectuosa que faciliti la comunicació per trobar estratègies.

Fer teràpia de parella significa adquirir el compromís de voler resoldre un problema juntxs, però acompanyats en un clima de confiança i acceptació.

Damara us ofereix l’espai d’expressió, d’acolliment i d’escolta que necessiteu perquè, des del respecte i amb l’acompanyament i l’escolta d’una terapeuta, pugueu explorar la vostra realitat com a parella i arribeu a comprendre què us està passant i us responsabilitzeu de manera saludable de la vostra relació.

El procés terapèutic per a parelles posa l’atenció en dos punts:

1. Saber que tot el que li passa a unx afecta a l’altrx (pensar en parella).

2. Saber que l’amor no és incondicional, i que és necessari sentir que és recíproc (sentir la parella).

Com saber quan cal anar a teràpia de parella?

Quan hi ha esquerdes en la comunicació i és difícil un intercanvi i un diàleg clar i assertiu dels diferents punts de vista.

Quan la distància i les diferències han començat a créixer.

Quan el projecte de futur comença a esvair-se i cal un espai neutral per parlar-ne des del respecte i per ser sincers sobre allò que cadascú vol i espera.

Quan els fills i la dinàmica dia a dia fan que els moments íntims escassegin i s’ha creat una rutina i cal trobar un espai per a la parella.

Quan hi ha una crisi que s’instal·la a la relació i la fa trontollar: una infidelitat, gelosia, la malaltia d’unx dels membres de la parella, l’arribada d’unx fillx i una depressió postpart, la pèrdua d’unx fillx, problemes econòmics, el desig no complert de ser mares/pares, emportar-se el treball a casa…

Quan les relacions sexuals són un problema i s’evita parlar del tema però cal trobar una solució.

Quan hi ha frustracions, decepcions i distanciament, però encara hi ha amor i ganes de voler millorar la relació. La teràpia de parella pot ser una última oportunitat per retrobar-se i renovar el compromís.

Beneficis que aporta la teràpia de parella

N

La teràpia de parella suposa crear noves oportunitats per créixer junts i sostenir i enfortir la relació.

N

Facilitar l’autoconeixement dels seus membres.

N

Transitar el dolor acompanyats de la mirada respectuosa de la terapeuta, no fer el camí sols/es.

N

Trobar estratègies per fer més fàcil l’adaptació a situacions difícils.

N

Facilitar una comunicació sincera i en un espai de llibertat i neutral.

N

Retrobar-se amb l’altre i tornar a sentir-se còmplices.

N

Perdre la por i la vergonya a parlar de qualsevol cosa i a fer-ho sempre de manera respectuosa i des de l’amor.

N

Sentir-se equip i tornar a tenir ganes de fer plans de futur junts.

N

Oferir als vostrxs fillxs a casa un clima amorós i de família, on se sentin estimats i puguin créixer amb confiança en les relacions.

N

En definitiva: Trobar l’equilibri emocional com a parella. I si resulta que la relació no acaba de funcionar, el procés terapèutic facilitarà que la ruptura sigui respectuosa.

Una parella feliç i amb una relació saludable també té problemes però treballa per enfortir el seu compromís de superar-los i seguir el camí juntxs.

Escriviu per sol·licitar més informació i/o l’entrevista gratuïta de 30 min.

A l’entrevista podrem valorar el teu/vostre cas i assessorar-te/vos.

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES: Finalitats: Respondre a les vostres sol·licituds. En cap cas farem enviaments de caràcter promocional o comercial. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Les dades facilitades s'emmagatzemen als nostres servidors gestionats per AFX Solutions. Drets: Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les vostres dades i altres drets a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.

Si voleu estar al dia amb les darreres novetats de Damara, subscriviu-vos i  us enviarem avís dels nous articles, tallers, xerrades, etc.

Sense spam

Responsable: Nuria Gros de Damara. Finalitat: gestionar l'alta a aquesta subscripció i l'enviament de les meves publicacions així com correus comercials. Legitimació: és gràcies al vostre consentiment. Destinataris: les vostres dades es troben allotjades a la meva plataforma d'email màrqueting Mailchimp el titular de la qual és The Rocket Science Group LLC, amb seu als EUA (veure política de privacitat de Mailchimp). Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació o suprimir les vostres dades tot enviant un email a centre@damara.cat. Informació addicional: Podeu ampliar la informació a l'avís legal i política de privacitat.