Xerrada “Infàncies i identitats de gènere no binàries” MIQUEL MISSÉ
En aquesta xerrada en Miquel Missé ens interpel·la a qüestionar el concepte home/dona i totes les connotacions culturals associades. Entendre el gènere des de una percepció no binària i com a quelcom fluït que pot es pot viure, transformar i expressar de manera diferent en el transcurs de la vida de les persones. En referència a la infància és important obrir la mirada i acompanyar als infants a poder tenir la opció de viure la seva identitat i sexualitat de manera oberta i no tancada a una sèrie de normalitzacions i prejudicis.
“No es neix home o dona, es neix amb un cos que té característiques sexuals diverses” Miquel Missé
Miquel Missé Sánchez (Barcelona, 1986) és un sociòleg i escriptor català, activista pels drets del col·lectiu transgènere i transsexual, englobats dins del moviment LGBTQ+. Va estudiar sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en diversos col·lectius de lluita trans i ha estat membre actiu de la Xarxa Internacional per la Despatologització Trans, així com a dinamitzador de la campanya internacional Stop Trans Pathologization, el 2012. Ha editat el llibre El gènere desordenat (2010), juntament amb Gerard Coll Planas. Com a sociòleg, ha treballat en la investigació Transitant per les fronteres del gènere (Observatori Català de la Joventut, 2009), en els projectes de diagnòstic i elaboració participativa del Pla Municipal per al col·lectiu LGTB de l’Ajuntament de Barcelona i en el projecte europeu Against Homophobia European Local Administration Devices. Des del gener del 2019, Miquel Missé realitza entrevistes sobre la diversistat i el gènere al programa Terrícoles de betevé.
Dia: 10 d’octubre
Horari: de 19 a 20.30
Lloc: C/Hipòlit Lázaro, 26 (Metro Joanic)
Preu: 15€ xerrada o 50€ cicle complet
Inscripcions: inscripcionsdamara@gmail.com
DINS EL CICLE “ELS TERRITORIS DE LA INFÀNCIA”
A Damara pensem en la infància amb una perspectiva de Drets Humans i transformació social. I quan ho fem, els diferents espais on creixem i convivim quotidianament ens comencen a generar preguntes sobre com els viuen els infants. Ens agrada pensar aquests espais com territoris. Territoris superposats i entrellaçats que interactuen tot el temps i pels que anem transitant en la mesura que anem creixent.
Parlem del territori del cos, de les sensacions i percepcions, el territori de la sexualitat, el dels afectes familiars més pròxims, el territori social en els primers vincles fora de la família i així es van ampliant quan passem pel sistema educatiu, laboral, de parella i comunitari (família, amigues, veïnxs).
Et proposem llavors, acompanyar-nos en un cicle de xerrades que faran aquest mateix recorregut i passaran pels mateixos territoris tenint com a eix de la nostra mirada l’acompanyament respectuós de la infància.
-
10 octubre MIQUEL MISSÉ: TERRITORI DE LA IDENTITAT Infàncies i identitats de gènere no binàries.
-
24 octubre LORENA DE MAIO I MAIXA SOLÀ: TERRITORI DEL COS I LA SEXUALITAT Les etapes del desenvolupament sexual i la implicació dels cossos.
-
7 novembre ELISENDA PASCUAL: TERRITORI EDUCATIU. Com acompanyar a l’educació amb diversitat.
-
21 novembre COL·LECTIU PUNT 6: TERRITORI SOCIAL I COMUNITARI. Com dissenyem els espais vinculars a la comunitat.
Més informació pel cicle complet: Clica aquí!